S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
::: レストランの味!テリヤキソース :::
【Japanese Restaurant's Teriyaki Sauce/和食レストランのテリヤキソース】

今日は、和食レストランの味を伝授。
ぜひぜひ、お試しあれ!

*Soy Sauce(Can be used Chinese Light Soy) /お醤油 250 ml
*Sake (Japanese Rice Wine) /酒 50mls
*Mirin/みりん 50ml
*Water/水 150ml
*Sugar/砂糖 150ml
*Tomato Sauce/トマトピューレ 50ml
*Onion/たまねぎ 1
*Apple/りんご 1
*Ginger/生姜 1
*Garlic/にんにく 3片
*Panflied chicken/ソテーしたチキン 1切

①Boil sake and mirin together in a pan to get rid of the alchole/ 酒とみりんを鍋で煮立たせアルコールを飛ばします。
②Add all the rest of ingredients/すべての材料を①に入れます。
③Boil for 30minutes in mid heat/30分ほど中火で煮ます。
④Leave it in a container in a fridge for 2 days to desolve the taste in a sause/2日ほど冷蔵庫でねかせて味を落ち着かせます。
⑤Seperate liquid and others with a strainer after 2 days. Store in a fridge and last up to 3 months./二日後、別の容器に入れる際には液体と固体をザルなどで分けます。出来上がり後も冷蔵庫で3ヶ月くらいまで保存が可能。
[PR]
by shania2004 | 2004-12-05 11:57 | Food&Wine/フード&ワイン
<< ::: Proposal ha... ::: Live at Hyd... >>


画像一覧
カテゴリ
以前の記事
その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル

モーリシャスのチャイルドサポート募金