Slow life, Perth life
by shania2004
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<   2011年 07月 ( 9 )   > この月の画像一覧
::: Perth No.1 Coffee at Scutti, South Perth :::
Scutti - A taste of Europe
Corner Angelo & Coode St
South Perth WA 6151
Phone: (08) 9367 7688
Email: info@scutti.com.au
Mon - Fri: 8am - 7pm
Sat & Sun: 8am - 6pm

http://www.scutti.com.au/

I am very fussy with Coffee and I was so happy to visit Melbourne because they serve great coffee everywhere. Flatwhite is not latte.

I must say it is very hard to find good place serving great coffee for my liking in Perth.
Only few I will go back and enjoy my coffee.
This is my No.1 favorite place to have great coffee.
This is not even a cafe, it is gourmet deli in South Perth but cafe attached.

Scutti serves always great coffee and comes with rich gourmet chocolate on the side.


b0038810_2048493.jpg
Long Macchiato
b0038810_20491291.jpg
Pistachio Cannoli

[PR]
by shania2004 | 2011-07-30 20:42 | Bar&Restaurants
::: Modena Italian Restaurant Cafe Joondalup ::

Modena Italian Restaurant Cafe
1/b Wise street
(cnr Collier Pass opposite to the train station)
TEL: 9300 3383 (Booking essential)
Dinner only (5:30pm-), Lunch needs to be organised before hand.
http://www.modena-restaurantcafe.com/


As I purchased cheap meal voucher on internet, we tried out full course Italian meal at Modena Italian Restaurant in Joondalup.
It was a bit of drive but the food was all home made and service was excellent.
I must admit all guys who work there looks really hot!
I think it is own by Italian family, very homely, friendly and cozy!

I forgot to take picture of Entre.
I ordered Antipasto plate for myself and Jono ordered Cheese plate.

Cheese plate came with REAL MODENA BALSAMIC VINEGAR from Modena, Italy 5 year old aged in barrel. This taste totally different from what I have at home called "Balsamic Vinegar from Modena." It was so glossy, thick, rich and tasty with a hint of sweetness.

b0038810_20311117.jpg

We purchased a small jar of Modena Balsamic Vinegar (approx 100ml) as they are selling it for $20 each.

Main we ordered pasta dish each.
I ordered Penne, and Jono ordered Pesto Fettuchine.

b0038810_20313644.jpg


We also ordered Italian Cocktail (Mocktail) taste like Campari soda but in non alcoholic version.

One thing that we regret was that we didn't take any wine with us.
It is only BYO and food there definitely goes with nice white or red.

Deserts were all home made, not crappy stuff that they buy from the Cake Factory and resell it.
It was rich and sooooooooo nice.
I would love to try their Tiramisu next time.


b0038810_20354771.jpg



Coffee was great, nice and strong.
This is my favorite Long Macchiato.

b0038810_20353096.jpg

[PR]
by shania2004 | 2011-07-29 20:23 | Bar&Restaurants
::: Takoyaki Party at Miyuki's :::
I was invited to TAKOYAKI party at Miyuki-san's place today.
Miyuki-san had a car accident recently and can not move her arms properly still, however, she organised this party for all of us to get together and we all had great time.
Miyuki's daughter Maria helped us through our visit there very nice girl.

b0038810_20165237.jpg
This is Takoyaki (top)
b0038810_20171255.jpg

Yoko made this lovely yoghurt jelly with vibrant colour fruits on top.
b0038810_20194575.jpg
Akiko made soft and moist ciffon cake.
b0038810_2020193.jpg

From left, Miyuki, Kikuko, Akiko, myself and Yoko.
b0038810_20201767.jpg
This is famous chocolate place from Adelaid called Haigh, cute frog chocolate.


Thank you Miyuki for providing us lovely time!
[PR]
by shania2004 | 2011-07-24 19:53 | Photo Album/写真館
::: ブラインド取 付完了&ピーンときたFurniture Shop :::
引越してから、約2ヶ月半がすぎ、やっとブラインドが出来上がってきました。
出来上がるまでに約1ヶ月がかかりました。インスタレーションまでに約1ヶ月。

今まで倉庫のような雰囲気でしたが、やっと部屋らしくなってきました。
Vertical Blindsの白にしました。

ハビーは朝から超ご機嫌。取り付けに来たお兄ちゃんとなぜか「電動ドリル」の話で盛り上がってました。
午後2時過ぎには取り付けが完了。素敵になりました!

話が変わりもうしわけないんですが、パースには素敵な家具屋さんが少ないんです。
私の好きなデザイナーのLe CorbusierやFlorence Knollのリプロダクションさえ売っていない。
そんな中、見つけたんです。Osborne Parkに。
Hak Furniture。まだウェブサイトさえできていない、あたらしい家具やさんで、オーナーのKatherineとArco Lampや家具の話でもりあがり11月の入荷に間に合うように家具を仕入れてくれるというのです。

せっかく買うんだから、ちょっと高くてもイタリア製皮革のものに、と思うと、半分なんちゃってレザーだったりするんです。オンラインでも購入できる
のですが、全て革となると結構な値段になるし、シドニーやメルボルンから送ってもらうとなると運搬費だけで500ドルとかするんです・・・。
Katherineの話だと、Le CorbusierのLeather LC2 3 Seaterも値段も手ごろだし、11月が待ち遠しいです。
[PR]
by shania2004 | 2011-07-23 23:42 | Diary/日記
::: シンガーソングライター Sarah Jaffe オススメです :::
Play Melbourne(www.playmelbourne.com.au)というメルボルンを売りにするホームページのテレビCMが最近流れている。



このCMに使われているのが、テキサス州出身の女性シンガーソングライターSarah Jaffeの”Perfect Plan”という歌。
昔のMazzy Starとか、Angus and Julia Stoneとか、気取らない、適当な歌声がたまらない。

Youtubeでも見られるので、ぜひ聞いてみてね。
ちなみに、私は彼女の”Summer Begs”や”Clementine”という歌がたまらなく好き。
特に”Clementine”の歌詞の中に”I wish I was a clementine(クレメンタイン=柑橘系のオレンジのような果物)”という節がでてくるのだが、まさか、直訳で”クレメンタイン(オレンジ)だったらよかったのに”とはさすがに言わないだろう。

おそらく、アメリカの西部民謡 ”My Darling Clementine(いとしのクレメンタイン)” とう水難事故で亡くなってしまった恋人を歌った曲の名前から来てるんだと思う。
[PR]
by shania2004 | 2011-07-12 21:49 | My Favorites
::: ウサギもコタツで丸くなる? :::
コタツで丸くなるのは猫だけだと思ってたら、
ウサギだって、あったかいところ大好きみたい。

コタツではないけど、ヒーターの前にど~んと寝てますよ、銀次さん。

確かに寒いけどね。


b0038810_2372275.jpg

[PR]
by shania2004 | 2011-07-05 23:07 | Ginji(ミニロップ・銀次)
::: Hijiki ひじき煮てみました :::
最近めっきり寒くなってきたパース。朝起きてみたらなんと摂氏1度。
そりゃぁ寒いわ。
ということで、久々に煮物にチャレンジ。
ひじきを煮てみました。

ハビーにも出してみましたが、食べてくれました。見てくれは悪いけど美味しいんだから。


b0038810_2332659.jpg

[PR]
by shania2004 | 2011-07-04 20:00 | Food&Wine/フード&ワイン
::: Fiona's Birthday Party :::
今日は会社の同僚で友人でもあるフィオナの誕生日会に出かけてきました。
なんでもEASY GOING (リラックスていて適当・)のフィオナの誕生日会だけあって、本当にEASY GOINGでした。仲良しの友達、おばあちゃんが集まり、先々週から企画していたコーヒー占いを実施。
なんと、コーヒー占い師ってひとにきてもらったんです。
これもひと悶着あって、EASY GOINGで、予定していた10時半をはるかに超え、11時半ごろに占い師到着。メキシカンレストランで昨晩のんだピナコラーダの着色料が喘息の発作を引き起こしてしまったらしく、寝過ごしてしまったんだそうで・・・。

遅れてくるし、一人$25 (たっぶり15分~20分)という格安の値段だったしで、あまり期待していなかったんですが、すごかったぁ~。現在の自分を見てくれるんですが、ほぼ的確に当ててくれました。

びっくりしたのは、今まで見てもらったすべての占い師に同じことを言われ続けていること。
もちろん、今回も例外でなく、同じでした。

「あなた、今の仕事はあなたの仕事じゃないわよ。もっと、創造的な仕事をしたほうがいいわ。とっても向いてるから。うん、それで食べていける。」

結構その気になってきた私。
仕事変えようかな?なんて・・・。

ま、仕事やめる前に、自分の時間をもう少し製作時間に回してみよう♪

フィオナは今の家に引越したばかり。味があって、天井も高く、素敵なアンティーク調のお家でした。
来週の日曜は私の家で学校で学習を続けたいフィオナのアフリカ人の知り合いのために「チャリティーランチ」を二人で企画しているんですが、これもまたたのしみです。後ほどブログでご報告いたします!
[PR]
by shania2004 | 2011-07-02 15:52 | Diary/日記
::: Alborio Rice (アルボリオ米=リゾット用) :::
ハビー(夫)の知り合いでトラックの運転手をしている方からいただいてきた10Kgのお米。

へんな名前で聞いたことない~。ってそのまま放置していたのですが、
ある日会社の同僚が「このきのこリゾットレシピいけるのよ、作ってみて!」
って渡されたレシピに目を通してみたら
書いてあるじゃないですか、「ALBORIO RICE」って。

あああ、なるほど、リゾット用のお米だったのね!

ということで、レシピを参考に作ってみたところ、なるほど。
クリーミーで美味しいんです!
しかもこのお米、形が崩れにくいみたいで煮ても煮ても、お米の形を保つんです。

どうも、リゾットっていうとドロッとしていて、固まってて、見た目が汚い=まずいっていうイメージがあったのですが、このお米だと仕上がっても美味しく見える!!!
しかも味も甘みがあって美味しいんですよ。

びっくりです。

ちなみに、産まれて始めてリゾットに挑戦してみましたが、結果OK!
大好きなPecorinoチーズをかけて食べ、格別!
でも、その後部屋中が臭~くなってしまって、またまた、大変なことになりました。
[PR]
by shania2004 | 2011-07-01 18:39 | Food&Wine/フード&ワイン


画像一覧
カテゴリ
以前の記事
その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル

モーリシャスのチャイルドサポート募金