Slow life, Perth life
by shania2004
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カテゴリ:Vegie Recipe/ベジレシピ( 26 )
:::Coconuts Chutney (ココナッツチャツネ) :::
最近はまっているMalagaにあるインド料理やさんの

Curry Affair

ここで出てくる「Coconuts Chutney」に惚れてしまった私。

独自にレシピを調べて作ってみたんです♪

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でも、おなじじゃないんです!!!
どうしてもココナッツの風味がぜんぜん違うんです!
インドやさんでいろんな豆とか買ってきてつくってみても、違うんです!!!

なんでやねん!口惜しい!

ということで今日は再チャレンジをしましたが、やっぱり違うんです。
最初よりはすこしおいしくできたんですが、でも何かが入っていない!

ということで、今日もジョンにCurry Affairにランチに連れて行ってもらいました。
何も食べる前に、このチャツネをチェック。
匂いで、食べて、また匂いで・・・。
あ、にんにくとたまねぎ入ってるよこれ!と直感で分かりました。
私のレシピには入っていない材料。
それから、マスタードシード(濃色)は入っていない。カレーリーフも細かくしてありました。
テンパリングは多分、なし?クミンシードも丸々とは入っていない。

ううん。拡販するときに水を使わずにココナッツクリームでもつかっているかのようなマイルドは仕上がり。
Black Split Gramの代わりに普通の白いのを使ってる可能性もあり。
でも、何が違うって、ココナッツの風味が違うんですよ。
こりゃー、生のココナッツを買ってきて自分でやらないとあの味はだせません。

あまりにもシンプルな味なので素材が命なのかもしれません。

ちなみに、わたしはこのYoutubeのサイトを参考に作ってみました。
http://www.youtube.com/watch?v=11_MFw24Lto
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by shania2004 | 2011-11-20 16:34 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Ethyopian Bread Injera (Injara) :::
Today I was watching SBS Food Safari.
Then I came across to see my favorite Ethyopian Bread!!!

I loved this bread when I went to Ethyopian restaurant in Canberra with my friend.
And asked for a recipe but they never gave me one!

Here is the one

INJARA BREAD
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Ingredients:
3/4 cup teff, ground fine
3 1/2 cups water
salt
sunflower or other vegetable oil


1. Mix ground teff with 3 1/2 cups water and let stand in a bowl covered with a dish towel, at room temperature, until it bubbles and has turned sour. This may take as long as 3 days. The fermenting mixture should be the consistency of pancake batter (which is exactly what it is).

2. Stir in salt, a little at a time, until you can barely detect the taste.

3. Lightly oil your largest skillet. Heat over medium-high heat. Then proceed as you would with a normal pancake or crepe. Pour in enough batter to cover the bottom of the skillet. About 1/4 cup will make a thin pancake covering the surface of an 8-inch skillet if you spread the batter around immediately by turning and rotating the skillet in the air. This is the classic French method for very thin crepes. Injera is not supposed to be paper thin so you should use a bit more batter than you would for crepes, but less than you would for a flapjack. It should be about 1/3 inch thick.

4. Cook briefly, until holes form in the injera and the edges lift from the pan. Remove and let cool.

Yields 10 to 12 injeras.



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by shania2004 | 2010-10-07 21:45 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Chai Recipe :::
春が来たというのに、まだまだ肌寒いパースです。
といっても日中は20℃程度にはなるんだけどね。

以前、モーリシャスで飲んだおいしいチャイティーが忘れられず、
◎Twiningsのチャイティー
◎Liptonのチャイティー
◎オーガニックのチャイティー

などなど、いろいろなチャイティーを試したものの、なにか物足りない。
ティーバッグで売られているチャイティーの中では
「Madame Flavour」ブランドのSultry Chai Teaが今のところBESTだけど、
これがまた、18個のティーバッグ入りで$6前後するもんだから、なかなか手が出ない。

みんなに聞いてみたところ、会社の同僚でベジタリアンのクレアが
「自家製が一番」とのことで、アドバイスをいただきました。
中でも、独自にチャイミックスを作っておき、飲むときに自分の紅茶と一緒にそのチャイスパイスミックスを一緒にブルーイングして飲むのがお勧めなんだとか・・・。

いろいろなサイトでレシピも調べてみたので、とりあえずおいしそうなレシピをあげてみました。


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【A】
Chai Tea Ingredients:
Black Tea 10 teaspoons (25grams)(I prefer using Formosan Tea)
Cardamon Seeds (5 grams)
Cinnamon Sticks (2-3 sticks) or
Cinnamon Ground 2 1/2 teaspoons (8 grams)
Ginger Powder (1 teaspoon)
1 Clove Ground

How to Make Chai Tea:
Please note there are many ways to make Chai Tea and this is one which I prefer. Listed below are other tips and variations you can try.

Step 1: Using a coffee/spice grinder or mortar and pestle, grind up spices.

Step 2: Add tea to spice mixture. Fill tea pot or coffee plunger with boiling water and add spice mixture. Use 3/4 cup boiling water and 4 teaspoons of tea/spice mixture per serve. Let stand 3-4 minutes. Heat milk using stove top, microwave or even better use a coffee machine so you can produce frothy milk. This gives a cafe style chai tea latte. Add heated milk and sweeten to taste.

【B】
Masala Chai

This warming beverage is easy to prepare by steeping spices in hot water and milk before adding black tea. It's not as milky as the chai often sold at American coffee bars. To make it richer, add more milk and sugar to taste.

Serves: 4

4 whole cloves
2 cardamom pods
1 cinnamon stick, broken into pieces
3 cups water
1/4 teaspoon ground ginger
1/8 teaspoon freshly ground black pepper
1/2 cup milk
2 tablespoons granulated sugar
2 tablespoons Black tea

In a mortar, crush the cloves, cardamom pods and cinnamon. Transfer the crushed spices to a small saucepan, add the water, ginger and pepper and bring to a boil. Remove the pan from the heat, cover and let steep for 5 minutes. Add the milk and sugar to the pan and bring to a boil. Remove from the heat and add the tea. Cover and let steep for 3 minutes. Stir the chai, strain it into a warmed teapot or directly into teacups.

【C】
Spiced Chai

Serves 2

2 1/4 cups water
1 stick cinnamon
8 cardamom pods
8 cloves
3/4-cup milk
6 teaspoons sugar
3 teaspoons any unperfumed black tea (Assam, etc.)

Put the water in a pan. Add cinnamon, cardamom pods, and cloves. Bring mixture to a boil. Cover, turn heat to low and simmer for 10 minutes. Add the milk and sugar and bring to a simmer again. Add tea leaves, cover the pan and turn off the heat. After two minutes, strain the tea into 2 cups and serve immediately.

【D】
Green Cardamom Chai

Serves 2

2 1/4 cups water
2 cardamom pod, whole, split
3/4 cup milk
6 teaspoons sugar
2 teaspoon green tea

Bring water and milk to almost a boil. Add cardamom and steep 3 minutes, uncovered. Add tea. Stir lightly. Steep 2 minutes more, uncovered. Strain and enjoy.
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by shania2004 | 2010-09-15 22:49 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Vichyssoise recipe (ジャガイモの冷製スープ) :::
今日はビシソワーズに挑戦!
フランスの冷製ジャガイモスープです。
かなりクリーミーでおいしい!


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Vichyssoise Recipe
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2 Big potatoes (ジャガイモ 大2個)
1 Small onions (たまねぎ小1個)
300~400cc Milk (牛乳 300-400cc)
50cc cream (生クリーム 50cc)
1 Table spoon of vegie Stock (コンソメパウダー 大さじ1杯)
300~400cc Water (水300~400cc)
10g Butter (バター 10グラムくらい)
Salt (塩 ひとつまみ)
Pepper (こしょう 少々)
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Directions
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①ジャガイモ玉ねぎは薄切りにする。
Slice potatoes and onions.

②鍋にバターを入れ、玉ねぎが透明になるまでいためる。
Stirfry sliced onions with butter until they turn to transparent.

③うす切りしたジャガイモと水、コンソメパウダーを入れてジャガイモが煮崩れるくらいまで煮込む。
Put sliced potatos, water and vegie stock and cook until it softens.

④火を止めて牛乳(2/3)を加え、温度を落とし、すぐにミキサーで固形物がなくなるまでミックスする。
When potatoes cooked, remove from heat and pore 2/3 of cold milk to the pot then put the mixture in the blender to mix completely.

⑤④にさらに残りの牛乳をとろみ具合を見ながら入れ、最後に生クリームを加え混ぜる。
When you see thickened mixture, poore the remained milk until the thickness you want, then mix cream.

⑥塩、胡椒を加え味を調え、冷蔵庫で冷たく冷やして出来上がり。
Season with salt and pepper then put the soup in the friedge to chill.

お好みでパセリを散らしてお召し上がりください!
簡単で超おいしいです。
Serve with finely chopped pasley.
Very easy but tasty if you have blender.
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by shania2004 | 2009-02-15 18:01 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: 食べながら痩せる!7日間脂肪燃焼ダイエット :::
どうやら、このダイエットレシピ心臓外科手術患者のための安全かつ急速に減量を行うために考案されたらしい。

I found this diet recipe from internet.
It was designed for a heart patients to loose weight safely and quickly.

ジーヤンとグラハムに話したら、一緒にやってみるということになった。明日から開始!

I talked to Graham and Ji-Young and they want to do it with me.
So we will start from tomorrow!

このホームページより抜粋しています。

7日間脂肪燃焼スープの作り方 7 days burning fat soup program

<材料:Soup recipe>
タマネギ/Onion(L)  3(Whole:chopped)
ピーマン/Capsicum 1(Whole:chopped)
セロリ/Celery(太め:Fat one)  1(branch)
キャベツ(大)/Cabbege  1/2
カットトマト/Canned cut tomat 400g
チキンスープの素/Chicken stock cube 1-2 piece

<作り方:Direction>
野菜を食べやすい大きさに切り、スープの素とホールトマト1缶を一緒にした大きな鍋に入れて水を浸すぐらいに入れて約10分程度煮る。
その後、野菜が柔らかくなるまで好みに応じて煮る。
Cut all the vegies the size you like and cook them in a pot for more than 10 minutes.

<味付け:Flavoring>
塩、コショー、カレーパウダー、チリソースなど好みに応じて味付けする。
You can flavor it with salt, pepper, curry powder, chillie sause etc.

ポイント! 好きなだけいつでも1日中このスープを食べましょう。スープを食べれば食べるほどカロリーが燃焼します。
Tips: The more you eat this soup the more fat burns. Eat this soup as many/much as you want.



********1週間メニュー********
********1 week plan********



【1日目 スープと果物だけの日】
Day1 Soup and Fruits

スープとバナナ以外のすべての果物を食べても良い。水分は水か甘味料の入っていないフルーツジュースはよい。
You can eat soup and any fruits except bananas. On top of soup you can drink water or non-sugar added fruits juice.

【2日目 スープと野菜だけの日】
Day2 Soup and Vegies

満腹するまでスープと他の野菜を食べる。野菜は生でも煮てもOK。バターや油は使用しないようにする。なるべく青野菜が好ましく、豆、スイートコーンは食べないこと。夕食時にベイクドポテトを食べても良い。(少量のバター、油も可)
You can add (or as it is) any preferable vegies in the soup except sweet corns and beans and eat until you feel full. It can be boiled or fresh without using any oil or butter. You can eat baked potato if you wish for dinner.(Can use a little bit of butter or oil)

【3日目 1日目と2日目のコンビネーション】
Day3 Combination of Day1 and Day2

スープ、果物、野菜は好きなだけ食べても良い。ただし、ベイクドポテトは食べないこと。
◎ もしもあなたが3日間指示通りに実行していたら2~3キロは減量しているはず。
You can eat soup, vegies and fruits as much as you want.
No baked potatoes are allowed to eat today.
If you are following this plan correctly, you have lost 2-3kg already at this stage.

【4日目 スープとバナナの日】
Day4 Soup and Banana

3本のバナナと無脂肪ミルク(スキムミルク)500ミリリットルを飲むこと。スープは好きなだけ食べても良い。水を出来るだけ飲むこと。
You can drink up to 500ml of skim milk and 3 pieces of bananas for a day.
You can eat soup as much as you want.
Also take as much as water for the day.

【5日目 肉とトマトの日】
Day5 Meat and Tomato

350グラム~700グラム程度の肉(又は煮魚でもOK)を食べること。最大5個のトマトを食べること。スープも最低1杯は食べること。
体から尿素を排出するため、5~8杯の水を飲むこと。
Please eat 350-700g of meat and 5 tomatos.
You must eat at least 1 bowl of soup.
Drink 5-8 glasses of water to get rid of Urea from your body.

【6日目 牛肉と野菜の日】
Day6 Beef and vegies

脂肪を取り除いた牛肉と野菜は好きなだけ食べても良い。2~3枚のステーキを食べても良い。ベイクドポテトは食べないこと。スープも最低1杯は食べること。
You can eat as much as beef without fat and vegies you want.
You can eat 2-3 slices of stake if you want.
You are not allowed to eat baked potatos.
You must eat at least 1 bowl of soup.

【7日目 玄米を食べる日】
Day7 Brown rice

玄米、野菜、甘味料の入らないフルーツジュースを飲むこと。満腹になるまで食べること。スープも最低1杯は食べること。
You can eat brown rice and vegies as much as you want. Non-sugar added fruits juice are OK to drink.
You must eat at least 1 bowl of soup.

★禁止事項:Prohibited
1 アルコールは飲まないこと。脂肪の燃焼が出来ない。
You can not drink alcohol
2 アルコールを飲んでから24時間経ってから始めること。
You have to wait to start this plan at least 24 hours after you drink alcohol.
3 飲み物は水、お茶、ブラックコーヒー、フルーツジュース(100%)スキムミルク(無脂肪)
You can drink water, any tea or coffee without sugar or milk, fruits juice or skim milk.
4 炭酸飲料は飲まないこと。(ダイエットコーラもダメ)
No fizzy drink are allowed to drink including diet coke.
5 揚げ物、パン、メリケン粉を使った食品は食べないこと。
You can not eat any deep fried food, bread or wheat products.
6 砂糖などあらゆる甘味料は取らないこと。
Please avoid any sweets including sugar.
7 このダイエットは肉を摂取することを要求するが、替わりに茹でるか焼いた肉(油部分は食べない)煮魚でも構わない。
It is suggested to eat steak, but if you can not eat them, you can eat boiled meat or grilled meat or fish.

☆結果: Results
・指示通りに行っていれば、5~8キロは減量する。
それ以上に減量したい場合は、7日間ダイエット2回目を再開する前に2日間普通食を食べても良い。
If you follow correctly, you can loose 5-8 kg.
If you want to loose more weight, you can repeat this plan after 2 days of food/meals you want.
・7日間ダイエットは希望の体重になるまで、何回でも安全に繰り返し行うことが可能である。
It is safe to repeat this diet as many times as you want until you have your prefeerable waitht.
・このダイエットは体の不純物を除去する効果がある。
This diet is great for getting rid of mpurities in yor body.
・5~8㎏はとても太った人の場合で7日間で3キロ痩せたら成功である。
5-8kg of loosing weight for a person who has bigger number of weight.
If you can loose 3 kg, you are succeed.
・このスープは脂肪を燃焼させるものなので、食べれば食べるほどダイエット効果が期待できる。
This soup is for burning fat. The more you eat, the more you loose weight.

☆補足:Memo
スープは冷蔵庫で1週間程度保存できる。リバウンドも余りしないようだがお酒の飲み過ぎには注意が必要。
You can store this soup up to 1 week in the fridge.
It is less likely to re-bound. But please be careful for drinking alcohol.
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by shania2004 | 2008-01-14 16:58 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Gulten Making :::
I challenged to make gulten from flour today to make seitan.
It took so long to make it.

今日はグルテン作りにチャレンジ。グルテン粉がないので、小麦粉から作ることにしたのだが、かなり時間がかかった。

And I decided to buy gulten flour from Kakulas Brothers in Perth city.
It will be much easier.

次回はパースにある量り売り専門店のカクラスブラザーズで「グルテン粉」を購入して作ったほうが簡単にできそうだ。

Before:小麦粉を練ったもの
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After: Gulten:でんぷんを洗い流し、残ったグルテン
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by shania2004 | 2007-09-25 22:47 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Italian Potato Pancakes :::
今日は、Feel Good Foodという、近くの八百屋でもらってきたレシピを基に、
イタリア風ポテトパンケーキを作ってみました♪

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材料/Ingredients;
細切りジャガイモ3個/ 3 Grated Potatos (Squeez all the liquid)
細切りニンジン1本/1 Grated Carrot (Squeez all the liquid)
卵/Egg 1
イタリアンハーブ小さじ1/Italian Herb Mix 1 teaspoon
塩コショウ/Salt&Pepper

作り方/Directions;
すべての材料をボウルに入れ、かき混ぜた後、油を多めにしたフライパンでカリカリになるまで焼き上げます♪
週末のランチにオススメ!とっても簡単です。

Put all the ingredients in a bowl and mix them all up and shallow fly in a flying pan until they go golden&crisp!!
It is easy-peasy dish for weekend lunch!


Jono liked it so much!ジョンも大喜び♪
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by shania2004 | 2007-09-22 18:18 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: ベジタリアンミートの作り方リンク :::
ベジタリアンなのに、ミート?
だったら、肉食えば良いじゃん!とお思いの方、
宗教的な制約だったり、アレルギー体質だったり、単なるダイエットのためだったり、
理由は様々なのでございます♪

とにかく、ベジタリアンミートといっても、いろんなものがございます。

●「グルテン/Gulten」
ベジタリアンミートの主原料。

●「セイタン/Seitan」
小麦粉からとったグルテンに香辛料や塩を加え、ダシ、野菜などで煮込み、味をしみこませたもの。

●「コーフー/Kofu」
小麦粉からとったグルテンに水、小麦粉、塩を混ぜ、蒸し機で数時間蒸したもの。

●「ベイクドグルテン/Baked Gulten」
グルテンを適当な大きさにし、油を塗ってオーブンで焼いたもの。長期保存可。
煮込み料理などに使うとよい。

●「ベイクドグラニュール/Baked Granule」
ベイクドグルテンを細かく砕いたもの。フードプロセッサーで荒めのパン粉くらいの大きさにすると、お手軽TVPのようなものが出来上がる。
※TVPとはTextured Vegitable Protainの略で、ベジタリアン乾燥ミンチのようなもの。

ここのサイトがそれぞれの作り方をとても詳しく(日本語で)紹介しています。
アーユルヴェーダという言葉を良く聞きますが、なるほど、インド人にベジタリアンが多いのは、こういう文化が背景にあるからなのですね♪
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by shania2004 | 2007-09-20 14:52 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Cheese and Spinach Pie :::
今日のディナー♪
Tonight's Dinner!

チーズとほうれん草のパイ。Jonoの妹のJulieいわく、絶品!とのこと。
Cheese and Spinach Pies.
Julie just loved it.

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Ingredients:
-----------------------------------------
Filling:中身
-----------------------------------------
Boiled Spinach/ゆでほうれん草 1(Bunch)束分
Finely chopped onion/玉ねぎみじん切り 1個分
塩&胡椒/Salt&Pepper 少々/a little
バター/Butter 大さじ1 Tablespoon
チーズ(とろけるチーズ)/Cheese 大さじ3 Tablespoons
-----------------------------------------
Frozen Pie Sheets/冷凍パイ生地 2 Sheets
Beaten egg York for gloss 卵黄:つやだし用
-----------------------------------------

Directions:作り方

1 フライパンにバターをいれ、玉ねぎのみじん切りをしんなりするまで炒め、そこに、ゆでほうれん草を加え塩コショウで味を調えたあと、お皿にとって冷ます。
(Put butter in a flying pan and cook onions until it soften. Add boiled spinach then seasons with salt and pepper. Let it cool down.)

2 1にチーズを加えさっくり混ぜたあと、冷凍パイ生地を三角形に4つに切り分けたあと、パイ生地でくるみ、オーブントレイにのせ、表面に卵黄を塗る。
(Add cheese into 1, then put filling mixture in a into 1/4 cutted triangler shape frozen pie sheet. Rap it with pie sheet then put on the oven tray and brush egg york on the surface.)

3 220℃のオーブンで約20~30分焼く。
(Bake it for 20-30 minutes in a 220℃.)
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by shania2004 | 2007-09-18 23:40 | Vegie Recipe/ベジレシピ
::: Fennel Orange Salad :::
ちなみに、ベジやで見たことない野菜:フェンネルを発見。
名前はハーブでもあるため聞いたことあるが・・・。

まとめ買いをしているおばちゃんに、どうやって食べるかきいてみた。
そしたら、
「サラダとか、炒め物にするといいよ。アニシードのような香りが特徴なの。
セロリのように、好き嫌いはあるかもしれないけど・・・。」
とのこと。

レシピをネットで見つけ、作ってみました。


●フェンネルとオレンジのサラダ♪


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材料:
スライスしたフェンネル
コリアンダー
オレンジ
細かく砕いたアーモンドとひまわりの種
ゆでブロッコリー

ドレッシング:オリーブオイル
塩&胡椒
ライム(レモンでもOK)の絞り汁
砂糖少々
バルサミコ酢少々
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by shania2004 | 2007-09-18 23:18 | Vegie Recipe/ベジレシピ


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